Virkkalan Fysioterapian fysioterapiapalvelut on suunnattu
ylläpitämään ja edistämään liikunta- ja toimintakykyisyyttä,
fysioterapeuttista tutkimista ja neuvontaa,
terapeuttista harjoittelua, manuaalista ja fysikaalista
terapiaa sekä apuvälineneuvontaa. Olemme erikoistuneet vaativaan lääkinnälliseen kuntoukseen (Kela allasterapia; aikuiset, nuoret ja lapset) ja neurologiseen kuntoutukseen.
Tämän lisäksi teemme erilaisia lämpö- ja sähköhoitoja,
joiden avulla voidaan vammojen paranemista nopeuttaa.

 • Fysioterapia
 • Allasterapia (Kela vaativa lääkinnällinen kuntoutus)
 • Neurologinen vaikeavammaisten fysioterapia (Bobath)
 • McKenzie terapiat
 • Fysioterapeuttinen tutkimus ja neuvonta
 • Syvä- ja pintalämpöhoidot
 • Kipu-ja sähköhoidot (mm. ultra, lääketieteellinen laserhoito (LLLT) sekä TNS, RF-Radiotaajuushoidot)
 • Kylmähoidot (mm. cryoterapia)
 • Lihasstimulaatioterapia (MMS)
 • Kinesioteippaus, 6D-teippaus
 • Venytyshoidot (mm. MET, FST)
 • Hieronta
 • Faskia käsittely
 • Akupunktio
 • Suoritamme kotikäyntejä
 • Meiltä myös lahjakortit

 

Kivun hoito

Kipu määritellään keston perusteella äkilliseksi eli akuutiksi kivuksi tai pitkäaikaiseksi eli krooniseksi kivuksi. Kipu on henkilökohtainen kokemus ja kivun arvioinnin lähtökohta on aina asiakkaan oma arvio. Kivun hoito onkin yksi tärkeä osa fysioterapiaa. Keskeisiä lääkkeettömiä kivun hoitomuotoja ovat muun muassa fysikaaliset hoidot, kylmä- ja lämpöhoito, ihon kautta tapahtuva sähköinen hermoärsytys (TNS), hieronta, rentoutus sekä tarvittaessa apuvälineet. Meiltä löytyy apua niin lihasten ja nivelten toimintahäiriöiden korjaamiseen kuin kivun lievittämiseen.

 

Bobath -terapia

NDT (Neurodevelopmental Treatment), Bobath -terapia on maailmanlaajuisesti tunnettu ja käytetty neurologisen kuntoutuksen lähestymistapa. Bobath -lähestymistapa kuntoutuksessa tarkoittaa tapaa analysoida ja tulkita yksilön liikkumiseen, toimintakykyyn ja kommunikointiin liittyviä kykyjä sekä haasteita, jotka aiheutuvat neurologisen sairauden tai vamman aiheuttamasta poikkeavasta lihasjänteydestä. Bobath -menetelmällä ratkaistaan havaittuja pulmia sekä terapiatilanteissa että yksilön elinoloissa ja elinympäristössä.

 

Ortopedinen lääketiede (Ortopedinen manuaaliterapia, OMI)

Tr.i James H. Cyriax, M.D., M.R.C.P., F.C.S.P. (1904-1985) sisätautilääkäri ja ortopedi Lontoossa, on kliinisen ortopedisen lääketieteen isä. Ortopedinen lääketiede on diagnosointia ja ei-operatiivista hoitoa tuki- ja liikuntaelimien pehmytkudoksille, lihaksille, jänteille, nivelsiteille, nivelille, nivelkapseleille, limapusseille ja oireille niskassa sekä rinta- ja lannerangassa.

 

McKenzie menetelmä®

Mekaaninen Diagnostisointi ja  Terapia® (MDT) on kansainvälisesti tunnettu tutkimus- ja hoitomenetelmä, jonka fysioterapeutti Robin McKenzie Uudesta Seelannista kehitti erityisesti selkärangan tutkimiseen ja hoitamiseen. Cert. MDT terapeutti on koulutettu tutkimaan sekä diagnostisoimaan kaikkia tuki- ja liikuntaelimistöön liittyviä alueita. MDT tutkimisperiaatetta voidaan soveltaa rangassa, nivelissä tai lihaksissa esiintyvien ongelmien arvioimisessa. MDT menetelmä® perustuu potilaan opettamiseen ja aktiiviseen osallistumiseen selkä-, kaula- ja raajaongelmia hoidettaessa. Tämä menetelmä on ehkä yksi eniten tieteellisesti tutkittu fysioterapian menetelmä.

 

Cryoterapia

Meillä on saatavilla ainutlaatuista huippukylmähoitoa! X°CRYO™ on paikallinen huippukylmälaite, joka lievittää kroonisia kipuja ja vähentää nivelkipuja sekä auttaa useimpiin rasitusvammoihin kuten golf- tai tenniskyynärpäähän, olkapään alueen vammoihin, bursiitteihin jne.

 

           Elektromagneettinen lihasharjoittelu (MMS) – Lihasstimulaatioterapia

           X°TONE™ on uusi MMS (Magnetic Muscle Stimulation) laite kuntoutuksen,                                     voimantuoton sekä kehon hermotuksen tueksi. MMS prosessi toimii ohjaamalla                             voimakkaasti fokusoitua sähkömagneettista energiaa hoidettavalle alueelle,                                     pakottamalla lihakset supistumaan 100%:sti niiden kapasiteetista ja pitämällä                                 supistusta yllä jopa kuusi sekuntia kerrallaan.
 
         Kuntoutus & aktivointi & vahvistus:
            MMS hoitomenetelmä on alunperin kehitetty                             vammoista toipumiseen ja lihasten nopeutettuun
            kuntoutukseen ja vahvistamiseen erilaisten                                 onnettomuuksien ja leikkausten jälkeen. MMS
            mahdollistaa lihasten tehokkaan harjoittamisen                       myös silloin, kun normaalille liikunnalle on    
            esteitä, kuten esimerkiksi nivelvammat ja                                     leikkaushaavat jne. MMS toimii hyvin myös                                 hermoratojen ja heikentyneen verenkierron                               elvyttämisessä.

 

          Virkkalan Fysioterapiassa olemme saaneet hyviä hoitotuloksia lihasstimulaation                             käytöstä esimerkiksi virtsankarkailun ja erkauman hoidoissa.

 

Lääketieteellinen Laserhoito (LLLT)

Kaikista muista valonlähteistä eroten laservalon ominaisuudet ovat ainutlaatuisia ja näillä on osoitettu olevan myönteisiä vaikutuksia soluihin ja kudoksiin. Laser vaikuttaa paikalliseen immuunipuolustukseen, veri- ja imusuonien kiertoon, solujen aineenvaihduntaan sekä eri aineiden, kuten endorfiinien ja prostaglandinien eritykseen. Laserilla on ehkäisevä ja normalisoiva vaikutus käynnistäen paranemisprosessin.

 

 

Meillä saat parasta hoitoa ammattilaisten käsissä.
Tulemme tarvittaessa kotiin ja työpaikalle.