Virkkalan Fysioterapian fysioterapiapalvelut on suunnattu
ylläpitämään ja edistämään liikunta- ja toimintakykyisyyttä,
fysioterapeuttista tutkimista ja neuvontaa,
terapeuttista harjoittelua, manuaalista ja fysikaalista
terapiaa sekä apuvälineneuvontaa. Olemme erikoistuneet ortopediseen manuaaliseen terapiaan, vaativaan lääkinnälliseen kuntoukseen (Kela allasterapia; aikuiset, nuoret ja lapset) ja neurologiseen kuntoutukseen.
Tämän lisäksi teemme erilaisia termisiä ja sähköhoitoja, joita käytetään kiputilojen ja lihaskireyksien hoidoissa sekä
niiden avulla voidaan nopeuttaa vammojen paranemista.

 • Fysioterapia
 • Allasterapia (Kela vaativa lääkinnällinen kuntoutus)
 • Neurologinen vaikeavammaisten fysioterapia (Bobath)
 • McKenzie terapiat
 • Fysioterapeuttinen tutkimus ja neuvonta
 • Termiset ja sähköhoidot (mm. huippukylmähoito, ultraääni, lääketieteellinen laserhoito (LLLT) sekä TNS ja RF-Radiotaajuushoidot)
 • Lihasstimulaatioterapia (EMMS)
 • Kinesioteippaus, 6D-teippaus
 • Venytyshoidot (mm. MET, FRT)
 • Hieronta (myös erikoistuminen urheilijan lihashuoltoon)
 • Faskia käsittely
 • Akupunktio
 • Inkontinenssi fysioterapia
 • Purentaelinfysioterapia (TMD)
 • Suoritamme kotikäyntejä
 • Meiltä myös lahjakortit

 

Kivun hoito

Kipu määritellään keston perusteella äkilliseksi eli akuutiksi kivuksi tai pitkäaikaiseksi eli krooniseksi kivuksi. Kipu on henkilökohtainen kokemus ja kivun arvioinnin lähtökohta on aina asiakkaan oma arvio. Kivun hoito onkin yksi tärkeä osa fysioterapiaa. Keskeisiä lääkkeettömiä kivun hoitomuotoja ovat muun muassa fysikaaliset hoidot, termiset hoidot (huippukylmä, syvä- ja pintalämpö), ihon kautta tapahtuva sähköinen hermoärsytys (TNS), hieronta, rentoutus sekä tarvittaessa apuvälineet. Meiltä löytyy apua niin lihasten ja nivelten toimintahäiriöiden korjaamiseen kuin kivun lievittämiseen.

 

Bobath -terapia

NDT (Neurodevelopmental Treatment), Bobath -terapia on maailmanlaajuisesti tunnettu ja käytetty neurologisen kuntoutuksen lähestymistapa. Bobath -lähestymistapa kuntoutuksessa tarkoittaa tapaa analysoida ja tulkita yksilön liikkumiseen, toimintakykyyn ja kommunikointiin liittyviä kykyjä sekä haasteita, jotka aiheutuvat neurologisen sairauden tai vamman aiheuttamasta poikkeavasta lihasjänteydestä. Bobath -menetelmällä ratkaistaan havaittuja pulmia sekä terapiatilanteissa että yksilön elinoloissa ja elinympäristössä.

 

McKenzie menetelmä®

Mekaaninen Diagnostisointi ja  Terapia® (MDT) on kansainvälisesti tunnettu tutkimus- ja hoitomenetelmä, jonka fysioterapeutti Robin McKenzie Uudesta Seelannista kehitti erityisesti selkärangan tutkimiseen ja hoitamiseen. Cert. MDT terapeutti on koulutettu tutkimaan sekä diagnostisoimaan kaikkia tuki- ja liikuntaelimistöön liittyviä alueita. MDT tutkimisperiaatetta voidaan soveltaa rangassa, nivelissä tai lihaksissa esiintyvien ongelmien arvioimisessa. MDT menetelmä® perustuu potilaan opettamiseen ja aktiiviseen osallistumiseen selkä-, kaula- ja raajaongelmia hoidettaessa. Tämä menetelmä on ehkä yksi eniten tieteellisesti tutkittu fysioterapian menetelmä.

 

Kryoterapia

Meillä on saatavilla ainutlaatuista huippukylmähoitoa! X°CRYO™ on paikallinen huippukylmälaite, joka lievittää kroonisia kipuja ja vähentää nivelkipuja sekä auttaa useimpiin rasitusvammoihin kuten golf- tai tenniskyynärpäähän, olkapään alueen vammoihin, bursiitteihin, migreeniin jne.

 

           Elektromagneettinen lihasharjoittelu (MMS) – Lihasstimulaatioterapia

           X°TONE™ on uusi EMMS (Electro Magnetic Muscle Stimulation) laite kuntoutuksen,                  voimantuoton sekä kehon hermotuksen tueksi. EMMS prosessi toimii ohjaamalla                          voimakkaasti fokusoitua sähkömagneettista energiaa hoidettavalle alueelle,                                      pakottamalla lihakset supistumaan 100%:sti niiden kapasiteetista ja pitämällä                                  supistusta yllä jopa kuusi sekuntia kerrallaan.
 
         Kuntoutus & aktivointi & vahvistus:
         EMMS hoitomenetelmä on alunperin kehitetty                          vammoista toipumiseen ja lihasten nopeutettuun
         kuntoutukseen ja vahvistamiseen erilaisten                                onnettomuuksien ja leikkausten jälkeen. EMMS
         mahdollistaa lihasten tehokkaan harjoittamisen                        myös silloin, kun normaalille liikunnalle on    
         esteitä, kuten esimerkiksi nivelvammat ja                                      leikkaushaavat jne. EMMS toimii hyvin myös                              hermoratojen ja heikentyneen verenkierron                                elvyttämisessä.

 

          Virkkalan Fysioterapiassa olemme saaneet hyviä hoitotuloksia lihasstimulaation                             käytöstä esimerkiksi virtsankarkailun ja erkauman hoidoissa.

 

Lääketieteellinen Laserhoito (LLLT)

Kaikista muista valonlähteistä eroten laservalon ominaisuudet ovat ainutlaatuisia ja näillä on osoitettu olevan myönteisiä vaikutuksia soluihin ja kudoksiin. Laser vaikuttaa paikalliseen immuunipuolustukseen, veri- ja imusuonien kiertoon, solujen aineenvaihduntaan sekä eri aineiden, kuten endorfiinien ja prostaglandinien eritykseen. Laserilla on ehkäisevä ja normalisoiva vaikutus käynnistäen paranemisprosessin.

 

 

Meillä saat parasta hoitoa ammattilaisten käsissä.
Tulemme tarvittaessa kotiin ja työpaikalle.